Móda XXL – Nedělejte ze sebe almaru!

Zamaskovat ty špeky – největší chyba, kterou dělají tlusté ženy. Maskují totiž často obrovskými nevzhlednými hábity. Jenže jim nedochází, že svá kila navíc tím nezamaskují. Naopak – vyrobí samy ze sebe chodící almaru bez prsou, pasu, boků.

Navlečou na sebe přitom pokud možno něco černého (vždyť černá zužuje, že jo). A vyrobí tak beztvarý jednobarevný monolit, který je nakonec udělá ještě bachratějšími, než jsou.

Základ, naprostý základ, je dobře padnoucí prádlo! Žádná vytahaná podprsenka, která už dávno ztratila pružnost a tvar. Podprsenku s tenkými ramínky a úzkým zapínáním na zádech rovnou vyhoďte. Udělá přesně to, co není žádáno. Zařízne se do špeků, rozdělí je, něco přeteče nahoře a něco se rozkydne dole. Totéž platí o kalhotkách. Špatně padnoucí kalhotky vyrobí ze zadku valchu. Valchu velikosti XXL.

Zapomeňte na hacafraky bez siluety. Volná široká halena, k ní volná široká sukně s gumou v pase. Výsledek? Beztvaré monotónní hnusné a tělo, které vypadá ještě tlustší, než ve skutečnosti je. A zestárne o deset let, než vyjde na ulici.

A totéž v bleděmodrém. Tedy hnědém. Široká veliká halena, temné barvy. Být to batikované, začnou mi slzet oči. A jak tedy na to? Inspiraci nabídnul třeba letošní newyorský Full Figured Fashion Week. Byl plný barev, ženských střihů, doplňků.

Všechny modely mají jedno společné: zdůrazňují křivky – někdy stačí dobře zvolený pásek kontrastující s šaty, jinde šaty obepnou prsa a pak se rozevlají. Všechny modely ukazují, že i postava značně nadprůměrná křivky prostě má. A že křivky, ženskost a přitažlivost se dají vyrobit i s džínami a tričkem!

A inspirace podruhé. Tentokrát z igigi.com. Skvělé barvy, zajímavé střihy, nápadité kousky, které jsou nositelné. Musí tlustá ženská v kabátu vypadat jako zpomalený buldozer? Ne! Musí se tlustá nevěsta narvat do nepadnoucího korzetu, stáhnout na maximum (čímž jí veškeré její špekobití způsobí hrb na zádech)? Ne!

Chce to trochu odvahy. Chce to sebevědomí. Ale, když už je ženská větší víc do šířky, než do výšky, měla by i kila navíc nosit s grácií.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang