Dámské kozačky

Kupování bot je věc, kterou si užívá téměř každá žena. Je to trochu náročnější než výběr oblečení. Více se klade důraz na pohodlnost a stylové boty jsou navíc základem outfitu. V létě, stejně jako v zimě.

Dámské kozačky jsou v nabídce již od konce léta. Na podzim je jejich nošení většinou ještě příjemné. Vysoké kozačky se hodí k sukni či šatům, nižší jdou skvěle k úzkým kalhotám. Doladíte kabelku a můžete dělat módní přehlídky. V ročním období plném deštivých dnů se očekává od dámských kozaček hlavně nepromokavost a určitá tepelná izolace.

Kozačky do opravdové zimy

Horší to je však s příchodem opravdové zimy. Globální oteplování a smog z měst sice způsobuje, že dnešní děti už nezažívají koulovačku a stavění sněhuláků v takové atmosféře jako naši prarodiče a Vánoce už pár let nebyly na sněhu, avšak stále tu máme pár týdnů, kdy je sněhová nadílka opravdu velká. I ve sněhu po kolena však může žena vypadat stylově. Stačí si vybrat ty správné boty, ve kterých nohy zůstanou suché. 

Na trhu najdete kopu dámských kozaček na jednu sezónu. Vydrží opravdu jen pár zimních měsíců. Další rok po prvním sněžení zjistíte, že je třeba shánět nové. Obvykle takové kozačky poznáte na první pohled. Nejsou ani velmi teplé, materiál je spíše umělý a podrážka nízká. Pokud si nepotrpíte na značku, vyplatí se takové holínky kupovat v levnějších obchodech, přece jen je to koupě na pár měsíců. Více méně je jisté, že i kdyby byly přesně podle vašeho vkusu, za rok je vyhodíte, ať se vám to bude líbit, či nikoli.

Kvalitní zimní kozačky

Po prvním zjištění, že kozačky, které jste si koupila minulý rok už neslouží na to, na co mají, je už většinou pozdě na shánění nových. Sníh přichází ze dne na den a ne každý má doma v zásobě teplé boty navíc.

Sněhem poprášené ulice se dají zvládnout i v teniskách, avšak překonat závěje je už těžší. Vyvarovat se takové situaci můžete tím, že si pořídíte kvalitní kozačky, na které se budete moci spolehnout i více než jednu sezónu. Za kvalitnější kožené teplé kozačky, které nepromoknou a neodlepí se jim podrážka po prvním kontaktu s vodou si určitě připlatíte, ovšem stojí to za to.

Většinou jsou na výběr různé odstíny kůže. Nejčastěji najdete hnědou a černou. Z těch výraznějších se najde červená a pokud si troufáte vzít do sněhu světlé kozačky, v obchodech najdete béžovou. Odvážnější mohou zkusit i bílou. Ostatní barvy tak snadno nenajdete, avšak nic není nemožné – zejména co se týká módy.

Výška kozaček je jednou z věcí, které způsobují dlouhé rozhodování se při kupování. Většinou jsou moderní i praktické ty těsně pod kolena, ovšem pokud vám vyhovují kratší či delší, najdete i takové.

Při výběru hlavně nezapomeňte na to, že ačkoli je v obchodě teplo a na zemi koberec, kozačky budete nosit v trošku chladnějším a drsnějším prostředí.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang