Na dovolenou jedině s hnusnou panenkou

Tak nevím, jestli panenky, kterým se říká Šklebíci, nejsou ještě hnusnější, než ti realističtí Reborni.

Na Šklebíky jsem narazila náhodou. Jsou to panenky velké asi 40 centimetrů a většinou se hnusně ksichtí. Mají zdeformované obličejíčky nějakým šklebem, někdy i zavřené jedno oko nebo modřiny a často výraz mentálně zaostalého dítěte. 

Tyhle panenky nejsou tak šíleně drahé, jako Reborni. Stojí pár stovek. A sběratelky se po nich můžou utlouct. Mně teda na tomhle nepřijde nic panenkovského. Panenka by měla být hezká, roztomilá.

Panenky jsou totiž pro malé holčičky. Ne pro dospělé dámy. A tohle navíc není ani hezké a ani roztomilé. Mít to doma, musela bych to na noc schovávat do uzamykatelné bedny. Bála bych se, že to po půlnoci vyleze a pokouše mě to.

A nemyslete si, že sběratelky Šklebíků tyhle příšery jen vystavují na poličky. Ony s nimi (stejně jako některé šílené milovnice Rebornů) jezdí na výlety a dovolenou.

Jedna ze sběratelek si například se svou panenkou Lilinkou vyrazila na Kypr. Jiná zase na procházku po Praze. Další s nimi jezdí na chalupu v Dolním Jiřetíně. Se všemi.

Návštěva minaretu v Lednici? Jedině se Šklebíky. Při cestě vlakem posaďte Šklebíky k okýnku, aby mohli pozorovat krajinu. A do muzea vojenské techniky je vezměte taky. To si panenky určitě užijí.

A na hipodrom v Mostě se musí taky se Šklebíky, že jo. A nezapomeňte vzít Šklebíky ani na výlet na kole!

No, možná tomu jen nerozumím. Nemám žádnou sbírku, tedy kromě spousty bot. Ale že bych je všechny brala na výlety? I na dovolenou k moři jich beru jen několik. Samozřejmě hlavně ty, co byly celý rok hodné! 

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang