Gelové nehty ano, ale…

Nemám vůbec nic proti gelovým nehtům. Sama je mám z několika důvodů: moje vlastní nehty jsou velmi křehké, lámavé a navíc nesouměrné – nenalakované vypadaly prostě ošklivě, každý měl trochu jiný tvar.

Ať jsem se snažila, jak jsem se snažila, vždycky jsem navíc měla nejmíň jeden nehet utržený. Taky mě otravovalo to neustálé lakování, odlakovávání, obvykle jsem si všimla oprýsknutí těsně před spaním, takže jsem se ráno probudila se zajímavě strukturovanými nehty, jak se mi do špatně zaschlého laku obtiskl tu polštář, tu pár vlasů.

Časem jsem proto došla k tomu, že teda ty gelovky holt taky zkusím. A jsem spokojená. Nehty mají hezký tvar, nechávám si je dělat krátké, zapilované do kulata, paznehtařka mi nedává pod gel ani tipy, jen potáhne gelem mé vlastní nehty.

Ty se hezky zpevnily a protože mám opatrnou a pečlivou nehtařku, netrpí ani opilováváním gelu. Líbí se mi, že mám ruce pořád upravené. Odmítám třpytky, ozdůbky, kytičky, lebky nebo nálepky Dior. Vyžaduju nehty většinou celobarevné, občas klasickou francii.

Ale když vidím některý hrůzy, kterými se některé nehtařky chlubí, chce se mi zvracet. No a tohle snad není ani třeba komentovat. Módu barevných konečků nehtů jsem vážně nepobrala.

A ještě něco: Chce to trochu přemýšlet. Jestliže se cena za doplnění gelovek pohybuje průměrně kolem čtyř až šesti stovek, vážně bych uvažovala, jestli půjdu k nehtařce, která si účtuje polovinu. bude totiž používat nejlevnější a málo kvalitní gely, bude mít nevýkonnou a tupou brusku atd….

Mimochodem, nejvíc zničených nehtů propilovaných až do masa a plísní je prý z asijských manufakturních nehtáren v obchoďácích….

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang