Nehty na nohou

Modeláž nehtů na nohou je nejžádanější v období letních měsíců. Tato modeláž probíhá podobně jako modeláž gelových nehtů na rukou, jen je časově mírně náročnější. Ženy musí přijít do studia na modeláž s čistými nohama, nejlépe po pedikúře.

Modeláž nehtů na nohou vydrží přibližně 2 až 3 měsíce, protože nehty na nohou rostou o dost pomaleji než nehty na rukou. To znamená, že lze mít krásné gelové nehty na nohou během celého léta, stačí k tomu jen jedna jedné, nanejvýš dvě návštěvy nehtového studia.

Jak je to s plísněmi?

Nabídka motivů je stejně pestrá, jako nabídka při modeláži gelových nehtů na rukou. V současné době však vznikají otázky, zda nehrozí nehtům zvýšený výskyt mykotických onemocnění.

Takové obavy nehrozí v případě, pokud se žena rozhodne pro kvalitní pedikérské gely. Patří k nim Pedi Builder Pink nebo Pedi Clear Pink od Astra Nail’s. Jsou obohaceny o antifugicidní komponenty a preventivně tak chrání nehty na nohou před většinou plísňových a houbovitých onemocnění. Další co pomáhá s plísněmi je hypermangan.

Růst nehtů na nohách je pomalý

Další obavou je, zda se modelované nehty při odrůstání vejdou do bot. Nehty na nohou rostou pomaleji než na rukou jak již bylo uvedeno výše, proto se tak často nemusí zkracovat pilníkem a doplňovat.

Výhody modelace nehtů na nohách

Naopak, modelace na nohou má mnohem více výhod, které ocení hlavně „majitelky“ trvale deformovaných nehtů vlivem infekcí, nebo jejich mechanickým poškozením. Modelace dokáže v některých případech účinně vyřešit i problém při zarůstání vašich nehtů.

Postup takového „zákroku“ je vcelku jednoduchý a dost podobný tomu na rukou. První je dezinfekce, pak se zatlačí a ošetří kůžička kolem nehtů.

Následuje úprava tvaru a délky nehtů a přebroušení nehtové plochy, nalepení umělých tipů na palce (pouze pokud je třeba), opět přebroušení, gelová špička s barevným gelem + zdobení, malování na nehty, nebo lakování, gel a opětovné ošetření kůžičky jemým olejíčkem. Mezi nejlepší laky na nehty patří značka Avon, v nabídce má i nejrůznější vzory na nehty.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang