Boty pro botičkové fanatičky

Odkaz, který mi nechala na Facebooku Eva, jsem nikdy neměla vidět! Právě jsem totiž strávila půl večera nad botičkami. Ten odkaz totiž nebyl na botičky obyčejné, ale na botičky… to budete koukat!

Aspoň já teda koukala a dělala velké ááách nad webem australské společnosti http://www.shoesofprey.com/, která chápe nás, fanatičky do bot. A tak přišla s moc zajímavým eshopem.

Boty si v něm totiž samy vytvoříte. Je to jednoduché, zvládne to i průměrná blondýna. Základní výběr nabízí dvanáct druhů bot od balerín přes sandálky až po kotníčkové boty na vysokém podpatku. Pak si vyberete výšku a šířku podpatku nebo klínku. A pak následuje další výběr.

Podle střihu boty je možné zvolit třeba špičku kulatou, vykrojenou víc nebo míň, jednoduchou nebo složitější, s mašličkou, kytičkou… Potom vyberete, jak má vypadat pata, jestli má být plná nebo mají mít botky pásek kolem kotníku. Tenhle výběr se dá kdykoliv změnit.

A nakonec nastává fáze časově nejnáročnější: výběr materiálu a barev. Je jich spousta. Semiš, kůže matná i lakovaná, kůže hadí, hedvábí, chlupatina, třpytky, flitry. Barvy jsem ani nepočítala. Různé barvy a materiály se dají vybrat i pro podpatky, vnitřní stélku bot, lemování. A dokonce se dá změnit i barva zipů. Boty jsou ručně vyráběné přesně podle návrhu zákazníka a dělají se v evropských velikostech 31 až 49.

K objednávce je prý možné připsat i to, jestli má být bota užší nebo širší, pokud nemáte klasickou nohu. Dodání by mělo trvat asi pět týdnů a poštovné po celém světě stojí 25 dolarů. A teď ceny bot. Cena je vždy pevná, nezáleží na tom, jestli chcete botičky z hadí nebo obyčejné kůže. Začíná na 180 dolarech (3 420 korun) za baleríny a končí u 330 dolarů (6 270 korun) za kotníkové boty. To jsou sice ceny poměrně vysoké, ale zase za botu podle vlastního návrhu, z pravé kůže a navíc ručně šitou, mi to nepřijde jako suma přemrštěná.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang