Jak se chovat na návštěvě u lidí, kterým se právě narodilo miminko

Před pár dny porodila nejen Beyoncé, ale i spousta dalších lidí. Kdo má někoho takového ve svém okolí, třeba mu přijdou vhod následující (nevyžádané) rady.

Návštěva se také musí připravit, že je možné, že miminko bude vzteklé a bude mít záchvaty breku. Jaké jsou další rady, jak se chovat?

  1. Plně se přizpůsobit času nové rodiny. Miminka v šestinedělí ještě nemají pevný rytmus, takže je těžké určit dopředu kdy jí, spí a jakou budou mít náladu. Na rovinu, ta se nedá často předvídat ani u dospělých jedinců. Důležité je snažit se akceptovat hodinu, kterou rodina určí.
  2. Nečekat pohoštění. Novopečení matka a otec jedou na vlně lásky, štěstí, obav a úzkosti o miniaturního tvorečka. Nemají čas se zabývat tím, co si dá návštěva k pití či nedej bože k jídlu. Sami totiž své stravování a pitný režim momentálně moc neřeší. Aby se ale bezdětní nevyděsili, většinou tím nijak netrpí, zaměstnávají se totiž lepšími záležitostmi.
  3. Přinést něco dobrého k jídlu. Nejlepší je se dopředu zeptat, na co by matka a otec miminka měli chuť. Kdo neumí vařit, vhod přijde i čokoláda, bonboniéra nebo pizza.
  4. Nedávat nevyžádané rady. I když má někdo deset dětí, je správce Mimibazaru nebo se považuje za pediatra a porodníka amatéra. Nikdo na to není zvědavý, navíc hrozí, že si poštve dítětem obdařené příbuzné či kamarády proti sobě.
  5. Říct, že je miminko nádherné. I kdyby vypadalo jako z pohlednice Hitlerjungend nebo vtělení panenky Chuckie. Jeho matka ho nosila 9 měsíců a pak jí čekalo dost náročné vypuzení potomka. Takže estetické normy stranou a nekomentovat ani velikost miminka.
  6. Přinést dárky. Lidé, kteří se starají o nového člověka, mají před sebou náročný úkol. Kdo je má rád, může jim to osladit svou pozorností a trochou peněz.
  7. Neptat se na všetečné dotazy. „Proč kojíš?“ „Proč nekojíš?“. „Kdy můžete mít sex?“ „Bolí porod hodně?“. „Proč lidi mají děti, když je to všechno tak hrozné?“.

Tipy na dárky pro rodiče malého miminka

Suchý šampon s ovesným mlékem. Když náhodou není čas či dostatek sil si umýt vlasy, tenhle produkt skvěle funguje, nedráždí pokožku hlavy a absorbuje nečistoty jako houba. Klorane, 195 Kč

Mrazem sušené ovoce přijde vhod, když noví rodiče potřebují něco uzobávat, aby doplnili energii. Svět plodů, 205 Kč

Župan, co si mohou matka s otcem střídat. Ideální pro dny, kdy potřebují být celý den doma, ale zároveň si připadat esteticky na úrovni. Zoot, 1439 Kč

Rozjasňovač kruhů pod očima. Je to trochu „vošajstlich“ dárek, protože se rodiče mohou urazit, že je upozorňujete na jejich nedostatky. Ale na druhou stranu, tenhle produkt opravdu dobře funguje. Eye Luminizer, Max Factor, 255 Kč

Bio celulózová maska s motivem mořské vydry vypne kůži otce i matky během pár minut. V koloběhu péče o někoho jiného se totiž rodiče také někdy chtějí starat sami o sebe. Douglas, 139 Kč

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang