Netrhejte mouchám nožičky

Nekonečně dlouhé a husté řasy jsou děsně in. Aspoň nám to denně cpou do hlavy reklamy v časopisech, na ulici, v televizi, prostě všude. A tak bez ohledu na to, že v polovině reklam na řasenky mají modelky řasy umělé anebo domalované ve Photoshopu, bere to spousta dívek a žen jako jedenácté přikázání.

A pokoušejí se s řasenkou vytvořit to, co jim slibují reklamy. A pak to vypadá, jako by mouchám neutrhaly křídla, ale nožičky. A nalepily si je kolem očí.

Extrémně nalíčené řasy nejsou hezké. Nevykouzlí z vás roztomilou panenku, ale parodii na japonský komiks. 

A když se k nim přidá ještě lehce přihlouplý výraz ve tváři, je to konec. Navíc se řasy pod takovými nánosy lehce lámou a oslabují. A nedělá jim dobře ani to, když se pak tuhle krásu snažíte odlíčit. Ani sebelepší odličovač totiž něco podobného nezvládne bez toho, že by se na něj muselo trochu přitlačit. 

Když si na řasách vytvořím slepenec, budu vypadat jako trdlo. Když si k tomu ještě omatlám řasenku i kolem očí, budu vypadat jako trdlo a nemehlo dohromady. Opravdu je takový problém zkontrolovat nalíčení a pokud se řasenka dostala i tam, kam neměla, jemně ji odstranit třeba vatovou tyčinkou s trochou odličovače? 

Ano, takhle nějak: Modelka správně pochopila, že podobné nalíčení musí prostě dolů hned. Nebo že by to bylo jinak?

Ve skutečnosti je to jen návod, jak z hezkých očí pěkně orámovaných řasami vytvořit cosi, co vypadá jednoduše příšerně. Řasy poslepované dohromady se špičkami zahnutými do stran mi opravdu evokují víc nalepené muší nožičky než krásu. Vždycky jsem měla za to, že jestli by něco řasenka neměla, tak řasy slepovat. Spousta návodů na různých webech ale spíš ukazuje, jak ty slepence spáchat, než jak se jim vyhnout.

Dočetla jsem se třeba, že pro dokonale sexy pohled je nutné řasenku nanést nejmíň čtyřikrát. A mezitím intenzivně přepudrovávat, aby líp držela. A průběžně ještě než ten nános zaschne, natáčet ho kleštičkami na řasy zahřátými fénem. Tomu říkám masakr řas. Aneb jak ze sebe vytvořit vlastní karikaturu.

V Americe tomu říkají Spider Legs. Najděte pět rozdílů.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang