Korálová, fuchsiová, broskvová a další trendy barvy

Jaro a léto se často nese v duchu netradičních barev, jakými jsou korálová, fuchsiová, cyklámenová, purpurová, nachová, broskvová a další. Na jaře a v létě se však nosí i pastelové barvy, které jsou pro tato roční období typické.

Ženám nejspíš nedělá žádný problém od sebe jednotlivé barvy a jejich odstíny rozeznat, horší to však mají pánové. Rozezná běžný muž korálovou kabelku od fuchsiové?

K barevným stálicím jara a léta patří i neonové barvy, které jsou stále v kurzu. Neonově žluté, neonově růžové i neonově zelené lodičky přináší na trh např. značka Dogo.

Korálová

Korálová barva je přechod mezi sytou červenou a oranžovou barvou. Najde se na kabelkách, botách i šatech. Výjimkou nejsou ani korálové slamáky či sluneční brýle.

Fuchsiová

Fuchsiová barva představuje odstín mezi růžovou a korálovou. Známé jsou fuchsiové šaty, fuchsiové tuniky i fuchsiové kabelky.

Cyklámenová

Cyklámenová barva neboli tmavě růžová je barva sytá, která upoutá zrak kolemjdoucího na první pohled. Aktuálním trendem je cyklámenový lak na nehty, cyklámenové pánské doplňky jako kravaty, motýlky, kapesníčky, ovšem prodávají se i cyklámenové kabelky apod.

Purpurová

Purpurová barva značí barvu temně fialovou, která je typická na kalhotách, botách, kabelkách, teniskách apod.

Nachová

Nachová barva připomíná barvu jednoho keře kvetoucího v květnu, ano, míním tím šeřík. Jen je trochu výraznější. Nachovou barvu lze najít na obuvi, kabelkách a módních doplňcích – čelenkách, šátcích apod.

Broskvová

Broskvový odstín je podobný tomu meruňkovému. Broskvový však přechází spíše do růžova, u meruňkové barvy to je spíše do oranžova. Pořídit se dají halenky v broskvové barvě, broskvové boty, broskvové kabelky apod.

Další trendy barvy léta

Další odstíny, kterými žena nic nezkazí a které jsou typické pro letní dny, jsou barvy pistáciová (každý zná pistáciovou zmrzlinu), tyrkysová (barva s modrozeleným nádechem) a citronová (světle žlutá barvy).

Tyto barvy běžně nosí různé jarní a letní zboží. Může se jednat o baleríny, lodičky, kabelky, tenisky, šaty, bolerka, spodní prádlo, plavky a mnohé jiné.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang