Výstava českých návrhářů v Paříži

Dobýt francouzskou módní scénu se pokusí čeští módní návrháři v rámci výstavy MODE.CZ České kolekce v černé komoře. Ta se bude konat od 17. května do 8. června v Českém centru v Paříži. Prezentovat se zde budou Jakub Polanka, Kateřina Geislerová, Miroslav Sabo a Pavel Brejcha.

„Chtěli jsme vyjít z přirozené vazby dvou uměleckých žánrů – módy a fotografie, a umožnit tak mladým umělcům spojit své síly v mezinárodním prostředí, “ vysvětluje Klára Knotová, kurátorka expozice, kterou pořádá Asociace českých studentů a mladých profesionálů ve Francii (ČSMPF) ve spolupráci s Českým centrem Paříž.

Výstava představí 30 analogových fotografií a výběr modelů začínajících i renomovaných českých návrhářů, které budou také nabídnuty k prodeji. K vidění bude taktéž krátkometrážní snímek ze zákulisí expozice, natočený francouzskou filmařkou Morgane Terres.

Fotografie, které svým tradičním pojetím protestují proti současné digitální přehlcenosti, má na svědomí spolek Collectif 5.6. V Paříži jsou tito umělci zavedenou hip značkou.

Kdo se do Paříže chystáte nebo zde snad dokonce žije, výstavu najde na adrese 18 rue Bonaparte v 6. obvodě. Otevřeno je od úterka do soboty od 13 do 18 hodin, ve středu do 20 hodin.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang