Revoluční patent – ošklivý, drahý a zbytečný

Nevím, jak ostatní, ale já spím naprosto nedisciplinovaně. V posteli se převaluju, měním polohu, chvíli ležím na boku, chvíli na břiše, někdy se probudím a mám polštář pod hlavou, jindy ho ve spánku skopnu až do nohou postele. Takže pro mě teda následující výrobek rozhodně není. I když je prý revoluční a patentovaný!

Na tenhle zázrak mě upozornila Terka a musím uznat, že předraženější a zbytečnější ptákovinu už jsem dlouho neviděla.

Polštář stojí bez desetikoruny devět stovek. No aby ne. Je totiž nejenom revoluční a patentovaný, ale taky luxusní. Aspoň podle prodejce: „Vrchní materiál je ušit z luxusní, 100%-ně jemné bavlněné tkaniny.“ 

Polštář má pomáhat od vrásek kolem očí. Položí se na běžný polštář. Jeho revolučnost spočívá v tomhle: „…svým unikátním tvarem způsobí, že pleť okolo Vašich očí nebude vmačkávána do velkého polštáře a výrazně tak napomáhá ke zmírnění vrásek.“

No, nevím. Možná mám jen nějakou zvláštní pleť. I když s vráskami už taky trochu bojuju, ty kolem očí mám od smíchu, ne od spaní na polštáři. Navíc si nedovedu představit, že bych dokázala celou noc ležet bez pohnutí, aby byl výřez v polštáři až do rána přesně tam, kde má být. Jedině snad, že bych si ho na hlavu nějak přilepila. Jenže to bych zas ráno mohla mít taky pěkný problém vyčesat si z vlasů lepidlo.

A jak je to s tím patentem? No, taky nevím. Podle Rešeršní databáze patentů a užitných vzorů, kterou provozuje Úřad průmyslového vlastnictví, žádný takový patent neexistuje. Našla jsem polštář pro vozová dvířka, ramenový polštář, tlakový polštář pro zařízení na měření sil, bicí polštář pro stavy se spodním prohozem a dokonce i tepelný vzdušný izolační polštář pro umělé kvočny.

Ale polštář proti vráskám fakt ne. Celé mi to připadá jako docela ošklivý a hodně předražený polštář, který je úplně k ničemu. Tedy kromě výdělku prodejce, který nejspíš dobře ví, že některé ženy jsou v panice po objevení prvních vrásek ochotné zaplatit za sebevětší nesmysl, když se jim slíbí, že jim vrásky vygumuje.

A na konec jeden vzkaz pro muže: Pokud pořád ještě nevíte, co nám dát k Vánocům, tak tohle rozhodně není skvělý dárek, i kdyby to prodejce měl na svém webu napsáno přes celou hlavní stránku! 

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang