Plněné brambory – recept

Je celkem sranda, že s takovým jednoduchým jídlem se dá nadělat toliko parády. Nejlépe den předem si člověk uvaříme co největší brambory vcelku ve slupce. Potom když jsou vychladlé, tak je rozkrojí napůl podélně a vydlabe.

Vydlabanou část dá do misky, smíchá s čím ho napadne. Například to může být směs z brambor a žervé + tavený sýr. Na pánvičce se osmahne cibulka, až je krásně hnědá. Přidá se na kostičky nakrájená slanina. Až se to pěkně osmahne, přidá se ještě nějaká drobnější zelenina, bylinky, cibulková nať a podobně.

Jakmile tato směs vychladne, tak se nasype k předem udělané směsi brambor, žervé a taveňáku. Pořádně se to promíchá a plní do vydlabaných brambor. Nechá se péct v troubě na 190 stupňů asi 15 minut. Potom se přidá na každou bramboru ještě plátek sýra a nechá zapéct 5 minut pod grilem. Výborné jsou také pravé francouzské brambory.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang