Postup na gelové nehty

Ne každá žena si může dovolit přirozeně krásné pěstované dlouhé nehty. Pokud patříte k těm, které mají problematické nehty, nebo vám prostě vaše povolání nedovolí nosit dlouhé nehty, můžete si je zkrášlit kdykoli se vám zachce umělými gelovými nehty. 

Výhoda gelových nehtů spočívá v jejich větší odolnosti vůči běžnému mechanickému poškození, celkem dlouhé životnosti a zdravotní nezávadnosti. Koneckonců je téměř nerozeznáte od pravých nehtů. Gelové nehty zdobí vaše ruce a opticky prodlouží prsty, tím dodají opravdu půvabný vzhled každým rukám.

Zdobení nehtů je možné provést pomocí různých ornamentů, vzorů, nebo je sladit s oblečením, doplňky a podobně. Pokud jste se rozhodla udělat si gelové nehty sama, budete potřebovat UV lampu, přesnost a trpělivost.

Gelové nehty – jak na to

V první řadě si nejdříve dokonale připravte nehty. Je třeba očistit nehty kartáčkem, zatlačit kůžičku a nehty zahladit leštičkou. Leštička nehet jemně zdrsní.

Na připravený nehet přilepte tip. Při nanášena lepidla dohlédněte na to, abyste lep nanesla jedním tahem. Více lepidla nepomůže lepší přilnavosti tipu na nehet. Nalepený tip si gilotínkou ostříhejte na požadovanou délku. Mezi přírodním nehtem a tipem nesmí být vidět přechod, proto ho důkladně a jemně opilujte.

Když jste spokojená s tvarem nového nehtu, můžete nanášet první vrstvu gelu, kterou nechte vytvrdit v UV lampě 1 až 2 minuty. Další vrstvy (doporučuje se 2 až 3) nechte také vytvrdit v UV lampě na 1 až 2 minuty. Jen poslední vrstvu nechte 3 minuty.

Nejdůležitější část je za vámi. Už si jen nehty vypilujte a upravte konečný tvar podle vašich představ. Nehty si můžete namalovat lakem nebo ozdobit různými vzory a barvami.

Pokud vám dělá vrásky právě UV lampa, není velmi složité si ji pořídit. Nejlepší je však koupit si čtyř žárovkovou s výkonem 9W, neboť až při tomto výkonu gel tvrdne. Její cena na trhu se pohybuje už od 400 korun. Cena závisí na kvalitě. Můžete si totiž koupit UV lampu s časovačem nebo úplně obyčejnou. Závisí to od vašich potřeb a také od toho, kolik času jste ochotná věnovat svým krásným nehtům.

Gelové nehty stojí za vyzkoušení, určitě vám je doporučí mnohé dámy, které se jimi mohou pyšnit. Pokud se však obáváte výsledku, vyzkoušejte a poraďte se nejdříve s odborníky v salonech krásy. Gelové nehty jsou vhodné na svatby, stužkové, nebo jen na běžný pracovní den.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang