Jak uvařit párek

Čím je to blbější, tím větší ohlas to vyvolá. Přesně tohle potvrzuje neuvěřitelná smršť, která se rozpoutala v diskusi pod receptem na párky na webu recepty.brtnik.info.

recepty.brtnik.info


Na ohřátí párku nepotřebuje recept snad ani kuchyní zcela neposkvrněný maminčin mazánek s oběma rukama levýma. 

Recept je tak naivní, že by sám o sobě stačil. Když k němu v diskuzi jakási Radka připsala, že lze párky jíst s bramborovou kaší místo chleba, bylo jasné, že to bez odezvy nezůstane. Jakýsi Kráťa k poznámce o bramborové kaši  doplnil, že "to je Brojnsteinova modifikace Liebkowitzovy varianty, kdy se místo chleba a hořčice podávají brambory."

A pak už to jelo. 


recepty.brtnik.info


Řada komentářů pod receptem upozorňuje, že postup není úplný. Lidé, kteří si chtěli jídlo uvařit, měli velké problémy. 

Dobrý den,
postupoval jsem přesně podle receptu, ale voda z hrnce se všechna nevejde na talíř a chleba je potom rozmočený. Kde jsem udělal chybu?
Asi před dvěma hodinami jsem započal s přípravou párků dle tohoto receptu. Před hodinou a půl začala voda vařit a mírný plamen se zatím neobjevil. Poraďte mi, prosím, jak dlouho mám ještě čekat, než se plamen objeví, abych jej mohl ztlumit. Děkuji, čekám, stále čekám.
Další zádrhel u nezkušených kuchařů zavinily zcela chybějící informace týkající se počtu a velikosti párků či hrnců.

Když vařím dva párky, musím vodu přivést k varu dvakrát? Nebo použít dva hrnce?

cituji : "Vložíme párek do hrnce se studenou vodou"je myšleno jeden párek jako pár párků, nebo jeden párek jako jedna nožička?
kolik hrnců tedy potřebuji na ohřátí 5ti nožiček?

Dobrý den, zaujal mě Váš recept. Nejsem velký jedlík a tak jsem si chtěl udělat jen polovinu párku, ale bohužel po zrekonstruování hrnce na daný poměr, mi z něj voda vytéká. Prosím o radu.
Dobrý den, chci se zeptat, mám malý hrnec a dlouhé párky. Poradí mi někdo, jak na to ?
Také bych chtěla zmínit jednu dosud nevyřčenou, ale velmi důležitou věc, což je délka párků. Párky jsou totiž příliš dlouhé a z malého talíře přečuhují, ale na velkém vypadají zase příliš male a prázdně! I po několika hodinách organizování chlebu, párků i hořčice se mi výsledek nelíbí a stydím se ho sdílet na Instagramu. Řešil jste někdo podobný problém?

..a můžu místo párků použít bůček, místo hořčice zelí a místo chleba knedliky? Zůstává postup stejný?

Jednoznačně nejvíc potíží zavinilo zcela chybějící vysvětlení, jak stáhnout plamen. Diskutující ale upozorňují i na další nedořešené technické problémy.

Máte nějaké doporučení, jak uvařit tuto na první pohled delikatesu, i pro nás, co používáme místo plynu elektrický sporák a tudíž nemáme plamen, který bychom stáhli? Chci si tuto svěží novinku na českém kulinářském nebi také dopřát, leč takto asi nemohu.
Dobrý den,
mám podobný problém s elektrickým sporákem.
Vlastním sporák Mora 664 de luxe s dotykovým ovládáním. Ani po 6-ti hodinovém vaření se plamen neobjevil, voda zmizela, párek zčernal a vůbec mi nechutnal. Opravdu nevím co na tomto receptu vidíte.
Ještě vyzkouším vedle hrnce zapálit hromádku dříví. Jenom mi, prosím, poraďte jestli plamen tlumit vodou či hasícím přístrojem.
Děkuji za radu
Pro všechny co nedisponují plamenem, MÁTE TAM JASNĚ NAPSÁNO ŽE SI HO MÁTE STÁHNOUT. Zde přikládám odkaz. http://www.gastroprofesor.cz/images/img/plamen__0.jpg . Opravdu tupci, tak jednoduchý postup pokazit.
Chtěl bych se zeptat, jestli jsou debrecínské párky kompatibilní s mou 3D horkovzdušnou troubou - SIEMENS HB 20AB521. Specifikace trouby v odkazu http://dl.dropboxusercontent.com/u/1054094/ThBo/3Dvzduch/index.html
Dobry den, recept mě velmi zaujal a proto jsem se rozhodla ho ihned vyzkoušet! Bohužel problém nastal hned při vložení párku do vody, párek totiž plaval na hladině a nebyl zcela ponořen. Tudíž jedna strana by byla vařená ve vodě a ta druha na páře. Bohužel o tomto problému nebylo v postupu nic psáno, a tak jsem vzala iniciativu do vlastních rukou a vidličkou jsem ho otáčela z jedné strany na druhou, aby byl rovnoměrně uvařen v poměru voda a pára. Musím přiznat, že recept není vůbec jednoduchý, namohla jsem si obě ruce a nešťastnou náhodou jsem párek vidličkou propíchla, takže stejně praskl. Prosím autora o detailní návod, opravdu si nevím rady

Dobrý den, recept mne velmi zaujal, prošel jsem i komentáře a zjistil, že příprava není zrovna jednoduchá, ale chtěl jsem překvapit partnerku perfektní večeří, tudíž jsem se do vaření vrhl po hlavě. Kdybych věděl kolik problémů s tím budu mít, raději bych si zkusil najít restauraci s tímto pokrmem a nechal si jídlo dovézt až domů :-( Například hned na začátku mám vložit do studené vody...Ok, ale perlivé? Jemně? Neperlivé? Destilované? Nezkazím to kohoutkovou? Párky mají být vyndané z lednice předem a nechat odležet, nebo je mohu vložit hned? Toto je jen začátek problémů které se pak během celého vaření objevují a i zkušené kuchaře zaskočí. Musím podotknout že výsledek nestál za to snažení, návod prostě není řekl bych kompletní. Pane autore, ne každý jsme profesionál, nějaké ty tipy a trochu detailnější postup by byl zcela na místě!!!

Musím říct, že jsem při čtení bavila a bavím se dál, protože komentáře dál přibývají. A překvapivě převažují ty vtipné, jenom pár jich je přisprostlých nebo úplně hloupých. Je fajn, když si lidi umí udělat chytrou legraci i z receptu na párky.
_______________________________________________

Odkaz na celou diskuzi je tady

65 komentářů:

  1. lidi alebo skôr len znudení členovia okounu?

    OdpovědětVymazat
  2. Haha :D miluju takový články, vždy se u nich kvalitně pobavím! :) Podobná situace tu byla asi před půl rokem, kdy jistá restaurace dávala do všeho petržel a lidi si z toho dělali srandu, o tom si snad taky psala, ne? :D

    OdpovědětVymazat
  3. A nestačilo prostě jen poslat odkaz na tu diskuzi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stačilo :)) ale proč z toho neudělat celý článek, že? ;)

      Vymazat
  4. Tohle mě rozsekalo:
    Kráťo, chlieb namazaný máslem, je už recept, ktorý patrí do rúk skúsenejším kuchárom, nieže by som vás chcela uraziť,preto sa v bežných návodoch na internete ani neuvádza.Je tam totižto dosť zložitý postup.Preto, že sa tam manipuluje s ostrými predmetmi, je potrebné aj školenie bezpečnosti práce.Z tohto dovodu by som vám doporučovala navštíviť kuchársky kurz pre pokročilých.
    :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chacha :- D :-D :-D ...

      Vymazat
    2. Ja to prave cetl v jedne . Asi mu to někdo uvaril (hl. hrdinovi co to jedl). Kdyz to je slozite, raději se do toho nebudu poustet. Zahravam si vsak s myslenkou, rozpustit maslo (plamen jsem si z odkazu stahl) a chleb do nej namacet. Avsak nemohu se rozhodnout, jestli bochnik nejdrive nerozpulit. Jednak by stacila mensi nadoba s maslem a take stridka vice saje pri prvnim ponoreni.

      Vymazat
  5. Blondýno,
    přidávej víc takových článků! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    OdpovědětVymazat
  6. No, vtip na druhou toho je, že dle uzenářů a řezníků by se párek měl dávat do vroucí osolené vody, nechat přejít varem a pak ihned podávat.....
    Daniela Ernestová

    OdpovědětVymazat
  7. Dle původního receptu Kosteleckých uzenin (z 1. republiky) nenechat projít varem. Ohřát na 80 stupňů :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jenže za první republiky tam nebyla většinovou surovinou mouka, kterou je přece třeba provařit :-) Tak asi proto ten var :-)

    OdpovědětVymazat
  9. na tom webu brtnik se prezentují školské projekty, úkolem bylo vytvořit stánku s receptem, každý tam dával nejjednudušší recept, nešlo o obsah, ale o to umět to tam vložit.

    OdpovědětVymazat
  10. Ta diskuse mi připomíná rozhovor uživatele s helpdeskem.

    OdpovědětVymazat
  11. Existuje i norma (recept) na krajíc chleba s máslem. Doporučuju nahlédnout do receptur studených pokrmů. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Niečo podobneho je aj tu :D
    http://www.gurman.sk/recept-petraniky-alebo-cestovinky-jakuba-petranika-AAA3382/

    OdpovědětVymazat
  13. Jedná se o stránku ČZU (Katedra informatiky), kde bylo na hodině informatiky úkolem vytvořit jednoduchou webovou stránku s receptem a fotografií.....a tak každý fotil, co bylo zrovna po ruce...tenhle článek je bez téhle informace poměrně hloupý a zbytečný....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zde asi úplně nepůjde o návod na párek, ale o tuze vtipnou diskuzi. Článek je i bez informace vtipný a pobavil ( myslím, že nejenom mě). Začněte žrát maso, abyste rozuměl( a) vtipu. PS: Poslední věta je jako vtip míněna, kdyby něco.

      Vymazat
    2. Waaa? Tohle se v roce 2013 učí na vysoké škole? A co probůh ty lemry dělaly na gymplu a na základce - hrály minesweeper?

      Vymazat
  14. A neměly by se náhodou párky ohřívat v páře? :) Někde jsem to četl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pche, v páře. Viděla jsem na kolejích vařit párky v rámci úspory nádobí přímo v rychlovarné konvici. Podotýkám, že čaj ze zmíněné konvice jsem s díky odmítla.

      Vymazat
    2. To by to přece byl pářek!

      Vymazat
  15. Diskuze pod receptem je samozřejmě vtipná, Blondýna jen přišla trošku s křížkem po funuse, protože tohle už nějakou chvíli po netu koluje.

    OdpovědětVymazat
  16. Ta diskuze snad ani nemůže být myšlena vážně, ne? Nebo si ty lidi fakt nedělají srandu!?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm... vy ten váš příspěvek taky nemyslíte vážně, že? Bože...

      Vymazat
  17. Ah, you made my day! :D
    Směju se ještě teď... párková diskuze...
    Jestli budu někdy v budoucnu jíst párek, tak si vzpomenu na tohle a budu se tak smát, že mi vyletí nosem. :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  18. Teraz asi naseriem kopu ľudí, ale slovenský a český humor mi vždy príde taký...prvoplánový. Akože vidím párok vo vode, v recepte sa nepíše, že treba vodu vyliať, tak z toho spravím humorný bonmot a všetci sa rehoceme. Mne je to trápne. A prosím, nikto mi nepíšte, že to nemusím čítať ak sa mi to nepáči, to ja viem, ale žijem v takej kultúre, som tým obklopená a nedá sa vyhnúť tomu, že človek proste vidí, že ten humor je taký prostý, prvoplánový asi ako klauni v cirkuse. Sto ľudí, sto chutí... ale mne náš národný humor nesedí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jo, vy musíte vést strašně smutný a vážný život :-). Ano, je to jednoduché a prvoplánovité. Ale co? Člověk nemá celý život jen zakaboněně a otráveně dumat nad tím, jak jsou všichni kolem povrchní a trapní. Naopak nemá propást jedinou příležitost, kdy se může zasmát a pobavit. A to klidně i u párků:-). Tak šup pro hořčici a chleba a trochu života do toho umírání.

      Vymazat
    2. Vaše problémy bych chtěla mít!

      Vymazat
    3. Nechápem vaše reakcie. Ja mám rada napr. čierny humor, britský humor a mám rada komédie ale nemám rada prvoplánový humor. Čo na tom? Keby som napísala že nemám rada čierny humor tiež mi napíšete, že mám smutný život? Smejte sa na párkoch, ja si radšej pustím britskú komédiu a všetci budú spokojní. Ale je fakt "sranda", že keď v podstate napíšem, že mám rada modrú farbu a nemám rada bielu a pod tým sú príspevky typu: jááj ty máš smutný život!, jááj, čobol! To kam sme sa dostali? Ale keďže mám rada čierny humor, tak sa akurát na vás zasmejem, a s vašou logikou dodávam: vy máte radi jednoduchý humor? To je jasné, že máte smutné a vážne životy a ste aj hlúpy, lebo zložitejší nechápete! Nech žije zjednodušovanie a škatuľkovanie! :-) A čo mi ešte prišlo vtipné že prvý anonym píše, že musím zadumane a otrávene nad všetkým premýšľať - a vyvodil to z toho, že ja radšej humor britský než český. Cool. :-) Ale asi som nasrala pepíkov lebo oni takýto jednoduchý humor milujú, lebo ničomu zložitejšiemu nerozumejú. Hej, pepíci, mám pre vás vtip, to budete milovať. "Prečo slepica prešla cez cestu? Aby sa dostala na druhú stranu! " Haha, dobré, nie? To môžete vyprávať kamošom predtým, než sa omylom zasa zabijete v Tatrách. A kto sa nezasmial tak má zadumaný, depresívny smutný život! Tak!

      Vymazat
    4. Britskou komedii? Vážně máte rádatohle: http://www.csfd.cz/film/33137-klub-sracu/ ?
      No pak chápu, že je tento humor poněkud mimo váš intelektuální obzor.

      Vymazat
    5. britský humor je napríklad aj Monty Python, Blackovo kníhkupectvo, Iste pán minister, Červený trpaslík, Lock, stock and two smoking barrels, Snatch... a mohli by sme pokračovať

      Vymazat
    6. odkaz pre "Anonymní" - odporúčala by som Vám, aby ste si tie príspevky prečítali ešte raz. Každý jeden z tých, ktorý do diskusie prispel, si dal inteligentne záležať na tom, aby poukázal na nejaký aspekt, ktorý v recepte nebol vysvetlený, hoci - recept je sám o sebe každému jasný, takže niet čo vysvetľovať. A ako písala blondýna - urážok bolo v diskusii len málo, čo sa tiež často nevidí....

      Diskutujúci sa pohrali s IRÓNIOU a celkový efekt je super. Bez ohľadu na to, či bolo zadanie zamerané na informatiku alebo nie, diskusia je pre mňa i mnohých iných (evidentne) vtipná.

      Nemôžem si pomôcť - ak ju niekto nepochopil, asi si sedí na kábli. A mimochodom - nie sú náhodou irónia a suchý humor typické pre britský humor? Alebo nám teda vysvetlite ako vyzerá podľa vás britský humor... Nothing hill či ako sa ten film volal?

      Vymazat
    7. Asi taky někoho naseru, ale co mám zkušenosti se Slováky, tak dobrých 80% je schopných se vážně zaobírat nějakou píčovinou jako kdyby šlo o zničení světa...

      Vymazat
    8. LOL, tak toto je dobré a fakt paradox! Píšete že 80% Slovákov je schopných sa zaoberať hocijakou píčovinou a pritom pol českej republiky tu vypisuje haha-elaboráty na tému varenie párku a ja pritom len napíšem "toto sa mi nepáči". Ste sa zbláznili?! To chlape nevidíš iróniu toho čo si napísal? Vy rozoberáte varenie párku a my sme tí, čo rozoberáme píčoviny? Inak je to naopak. Ak už mám niečo napísať o Slovákoch, tak to, že je to opačne než píšete. My sa ako národ nezaujímame o nič. Sme jak leklé ryby. Nezaoberáme sa píčovinami, lebo ani veľké veci nás nezaujímajú. Keď to kruto zovšeobecním...Takže vaše skúsenosti sú len predsudky a predčasné hodnotenia a stereotypy, národné vlastnosti sú vskutku opačné.

      A seriózne a v dobrom pre FLEUR odpovedám: Ja netvrdím že to bolo OBJEKTÍVNE nevtipné. Tvrdím že pre mňa to nebolo vtipné. Áno, pravdu máš, britský humor je suchý, ale ironický ani nie je(ale možno si to slovo vykladáme inak) ale nie je prvoplánový, veľa ľudí vraví že ho nemajú radi, lebo mu nerozumejú. Ak by bol prvoplánový tak by mu rozumeli, nie? Čiže suchý je, ale prvoplánový nie je.Naopak, často skrýva narážky, či už čierne, kruté, neberie si servítky pred ústa, je urážajúci(občas) ale ľudia nevedia nájsť ten vtip. Když už tak je "druhoplánový". Súhlasím, že príspevky vtipálkov ironické boli, nikoho neurážali, presne ako píšete, ale to sa nepopiera s tým, že boli prvoplánové. Ja som tiež len napísala, že ten druh humoru nemám rada. A aká kritika na moju hlavu....

      A tomu anonymovi čo zo všetkých kultových britských komédií vypichol zrovna sračku...to čo je za argument? Britský humor je svetový a kultový pojem a vy sa ukojíte na tom že na csfd nájdete JEDEN profil filmu čo bol náhodou blbosť a ignorujete zvyšok? To je už aký cherry-picking? Ale ja si myslím, že ste to urobili zámerne a našli tú najhoršie hodnotenú britskú komédiu. V tom prípade vám to vraciam: toto je váš národný humor? http://www.csfd.cz/film/43495-kamenak/ To ste, pane, naozaj intelektuál.

      Vymazat
    9. Jistě, máte pravdu, smát se ironii a nadsázce použité na takovou kravinu jako je ohřívání párku je totálně pod úroveň. Před započetím jakýchkoli legrácek nebo vtipů bychom se měli především dovzdělat a načerpat jakýs takýs kulturní a všeobecný rozhled, pokud nechceme vypadat jako národ debilů.
      Souhlasím, že humor je vážná věc a nejsou s ním žádné žerty!

      Také mám ráda britský humor na úrovni, v jedné z mých nejoblíbenějších scének (které pochopitelně konzumuji v originále, protože český překlad je neskutečně plytký) Mr. Bean chodí po bytě s hlavou v útrobách krocana. Miluju inteligentní a brilantní skeče plné jazykových fines a překvapivých point, kdepak párky!

      Mimochodem, v dokumentu o tvorbě Rowana Atkinsona jsem se dozvěděla, že při tvorbě svých vystoupení se velmi inspiroval právě českým humorem a jeho absurditou. Zdá se mi to, že tu máme jakousi kolizi ....

      Přeji veselý život plný inteligentních myšlenek! Katka

      Vymazat
    10. "...(které pochopitelně konzumuji v originále, protože český překlad je neskutečně plytký)...
      Pravda! A že toho Mr Bean napovídá! Pouze z originálu lze postřehnout drobné nuance. Například když řekne: "Windows," mohu se smíchy potrhat. Naproti tomu napsaný český titulek: "okna," je jaksi bez vtipu.

      Vymazat
    11. Čobol pls...

      Vymazat
    12. to Kráťa: přesně tak, jsem ráda, že i vy jste pochopil/a rozdíl mezi prachsprostou českou řachandou a britským humorem na úrovni! Katka

      Vymazat
    13. to Anonymní: Jsem rád, že jste ráda a že jste i vy pochopila, že jsem něco pochopil. Oni mi často říkají: "Nepíšou ironicky, nepochopí to." A mají pravdu. :-)

      Vymazat
    14. Ze by to bol naozaj len Cesky a Slovensky typ humoru? http://www.amazon.com/Hutzler-571-Banana-Slicer/dp/B0047E0EII

      Vymazat
  19. Ftipny je uz ten, kdo tam mrsknul ten recept :-)

    OdpovědětVymazat
  20. rekla bych ze spousta tech vyroku je ironie,nicmene znama se me ptala jak uvarit parky,ja at je da do hrnce s vodou a ze az se zacne voda varit,ma hotovo... A pak se zeptala jak pozna ze se vari voda.. Po me odpovedi,ze ji zacne bublat prisla jeste s otazkou jak velke ty bubliny maji byt :D a to ze se snazila zapalit troubu rasenkou a kapesnikem snad ani nezminuji..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to možný ??? :-D :-D :-D

      Vymazat
  21. Pokazím něco když to hodím ohřát do mikrovlnné trouby ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když ten párek nepropícháte, tak ano :)

      Vymazat
    2. možná ten párek pokazíte...

      Vymazat
    3. nepokazíte nič, akurát tie párky budú hnusné a zvraštené

      Vymazat
  22. Možná, že to už nějakou dobu někde koluje, ale já jsem to objevila dnes tady, slzím smíchy, manžel taky, takže - díky, blondýno, prodloužila jsi nám život:)

    OdpovědětVymazat
  23. tyjo já párky žeru raději zastudena,protože nezvládám vyřešit milion technických otázek jako tihle lidé! x))x)x ( nějak jsem nepochopila jestli to mysleli vážně nebo ne protože v době kdy je in nevařit...člověk nikdy neví ) x)

    OdpovědětVymazat
  24. Dokonalejší recept a dokonalejší odezvy na něj jsem nikdy v životě neviděla a předpokládám, že ani neuvidím. :) Neuvěřitelně se mi líbí ta slovní hříčka, kdy se plamen máme stáhnout a dokonce i ten dobrodivý člověk nám přidal odkaz. :'DD Za tak úžasný článek děkuji nebesům. :D

    OdpovědětVymazat
  25. Diky za pobaveni :)))) Uz dlouho jsem se tak nenasmala :) Jenom mi vrta hlavou jedno, dava se parek na plochy talir nebo na hluboky, jestli do hlubokeho, mohlo by to vyresit problem s vodou tekouci na podlahu po premisteni teto pochoutky na talir. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste bych dodala, ze tento recept mi pripomina navody pani Marthy Steward z USA. Ta v jedne jeji show pouzivala malinkate roztomile sroubecky na ramecky. Co s tim delala dal nevim valela jsem se smichy.

      Vymazat
  26. Mám pocit, že ty komentáře psali Amíci :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Hahaha :D akorat byste teda lidicky nevedeli, ze neni problem parky uvarit jako je koupit. Co to za blafy prodavaj neni ani mozny. Muze mi nekdo vysvetlit, jaktoze nejde nejak zasahnout dyt prece nemuzou prodavat neco, co se tvari jako parek pod nazvem parek.... Ja jsem hledala nejakeho vhodneho reznika nasla jsem choduru, ale bez neho bychom byly pekne v haji. mate nekdo nejakej tip na super produkty plne poctiveho masicka?

    OdpovědětVymazat
  28. a toto je čo za článok ? ako prepáčte , ale ctrl c viem stlačiť aj ja a čítať viem tiež , takže do tej diskusie môžem ísť sama a toto celé nemuselo byť.fakt nemám rada články typu ,,len aby tu niečo bolo".

    OdpovědětVymazat
  29. pobavilo, děkuji :D

    OdpovědětVymazat
  30. Vy si z toho děláte srandu, ale já se setkala s 16ti letou holkou, která hulákala na svou matku, ať jí uvaří čaj, a zdálo se, že nejspíš opravdu neví, jak to udělat. Sice to bylo v Anglii, ale to nic nemění na tom, že na světě žije naprosto nepochopitelných blbů, že byste se hodně divili. Vždyť to člověk slyší furt někde, jak zas někdo vysoudil prachy za to, že sušil kočku v mikrovlnce, ta chcípla a že chce odškodnění, poněvadž v návodu nebylo napsáno, že se to nemá dělat.

    Žijeme v absurdistánu. Každopádně článek pobavil a dostala jsem chuť na párky.

    OdpovědětVymazat
  31. Super konečně sem našel jak uvařit párek

    OdpovědětVymazat
  32. Odpovědi
    1. Trupolivní přegal se kloutal čínkem za dír vřik.

      Vymazat