Plavky

Katalogy plaveky shrnují nabídku různých českých e-shopů, které prodávají plavky. V sortimentu plavek se nachází dvoudílné i jednodílné plavky. Plavky pro ženy, dámy, dívky i muže a děti. Opalovací plavky, plážové plavky, sportovní plavky. A nechybí samozřejmě ani doplňky k plavkám.

Trendy pro plavky

Zatímco dámská móda se mění sezonu od sezony, ta pánská (přinejmenším v některých oblastech) zůstává víceméně konstantní a mění se jen pozvolna. Dobrým příkladem jsou plavky.

Dámské dvoudílné plavky vždy kopírují aktuální módní trendy a na každou sezonu jsou navrhovány nové kolekce plavek, kdežto jednodílné ženské plavky nebo pánské plavky jsou více podřízeny svému účelu než módě. A proto se, co se týče střihu a barevného provedení, tak bouřlivě nevyvíjí a nemění.

Každá žena chce vypadat stylově a moderně a slunná pláž je prostě skvělá příležitost, kde se dá „postavit světu na obdiv“.

Dámské retro plavky

Občas móda čerpá inspiraci z 50. a 80. let, v oblibě je retro styl a ventage. Platí to i o trendech, které ovládají plavky. Objevují se proto např. plavkové kalhotky, které jsou vyvýšené tak, jako nosili naše babičky v padesátých letech.

Z takového trendu většinou nemají příliš radost páni, kteří rádi obdivují ženské zadečky, resp. krásná plavková tanga.

Vzhled, barva, design

Prim často hrají květinové a zvířecí vzory, puntíky, proužky nebo abstraktní geometrické motivy. Z barev je u plavek asi nejvíce in modrá, resp. námořnická modř. Avšak vlastně ne jen ta.

Řada sezón přeje výrazným pastelovým barvám. Co se týče střihu je nabídka rozmanitá, od bikin, přes plavkové podprsenky s vycpávkami a kosticí až po jednodílné plavky, které ovšem nejsou tou nejlepším volbou při opalování.

Každá žena, která si kupuje jednodílné plavky však dobře ví, proč jim dává přednost před těmi dvoudílnými. Jsou vhodnější do plaveckého bazénu a dokáží opticky zformovat a vylepšit postavu. Na plážích ovšem každý rok jednoznačně převládají plavky dvoudílné.

Plavky pro muže

Muže uvidíme nejčastěji v nohavičkových plavkách a plavkových kraťasech, které se hodí na pláž a při rekreačním sportování. Na rozdíl od plavek pro ženy, kterým kralují hravé a pestré barvy, jsou mužské plavky více decentní, převládají tmavě modré a šedé odstíny.

Plavky mohou být zdobené drobným proužkem nebo drobnými geometrickými ornamenty. Do bazénu je vhodné mít klasické plavkové slipy. 

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang